ANUNȚ IMPORTANT: Față de calendarul afișat la începutul anului școlar azi, 24 martie 2021, Ministerul Educației a propus modificări în structura anului şcolar, o vacanţă de primăvară din 2 aprilie – 4 mai 2021 care va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Ne întoarcem la cursuri MIERCURI 5 MAI!
Clasele terminale vor avea trei săptămâni de școală în această perioadă, cursuri on-line, de luni, 12 aprilie 2021 până joi, 29 aprilie 2021, apoi vacanță de Paștele Ortodox, câteva zile, de vineri, 30 aprilie 2021 până duminică, 9 mai 2021.
Măsuri de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus
Comunicat de presă M.E.C. 10septembrie2020
Bugetul Ministerului Educației și Cercetării a fost suplimentat cu suma de 100 milioane RON pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”
Executivul a aprobat în ședința de guvern de astăzi, 10 septembrie, suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării, pentru anul 2020, cu suma de 100 milioane RON din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”.
Prin intermediul acestui program, vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice desfășurate în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.
Beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri, din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale. În acest sens, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite Inspectoratului Școlar Județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării acestora pentru desfășurarea în condiții normale și în siguranță a activităților didactice.
Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot constitui stocuri de rezervă care vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar de stat la solicitarea ulterioară a acestora. Inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București transmit și vor solicita Ministerului Educației și Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament și a creditelor bugetare, necesare efectuării achizițiilor.
Ministerul Educației și Cercetării va aloca creditele bugetare și creditele de angajament necesare efectuării achizițiilor, cu încadrare în suma alocată.
Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național „Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.